Sivut

sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kytkin




Kytkin on laite joka yhdistää paikallisverkon eri osia toisiinsa, kuten Token Ring ja Ethernet. Kytkimellä korvataan yleensä keskitin, koska kytkin käsittelee liikennettä nopeammin. Kytkin kuuluu TCP/IP:n verkkokerrokseen.
Kytkin vastaanottaa Ethernet-paketteja. Se tallentaa paketin lähettäjän MAC- osoitteen ja portin omaan ARP- listaansa. Kytkin vertaa MAC- osoitetta jo listassa oleviin osoitteisiin ja lähettää paketin oikeaan porttiin. Jos vastaanottajan osoitetta ei ole ARP- taulukossa, on kyseessä yhteislähetys ja kytkin lähettää paketin jokaiseen porttiin. Jos vastaanottajan ja lähettäjän portit ovat samat, paketti tuhotaan.
Kytkimet mahdollistavat full-dublex – liikennöinnin. Full dublex tarkoittaa kaksisuuntaista liikennöintiä. Eli dataa voidaan lähettää ja vastaanottaa samaan aikaan.
Kytkimen jokaisella portilla on oma kaistansa. Yleensä kytkimissä on joko 8, 16 tai 24 porttia.
Verkkoa on mahdollista laajentaa kytkemällä kytkimiä toisiinsa. Kytkimillä voidaan myös parantaa verkon suorituskykyä ja turvallisuutta jakamalla verkko pienempiin osiin.
Jotkin kytkimet sisältävät lisäominaisuuksia joilla on mahdollista hallita ja valvoa kytkimen toimintaa. Muun muassa on mahdollista antaa ensisijaisuuksia tietylle liikenteelle muuhun liikenteeseen nähden.

Kuva 1 Gigabit Ethernet Kytkin jossa 24 porttia

Vili Eskelinen, Jaakko Ikonen, Elias Syrjä


1 kommentti: