maanantai 9. marraskuuta 2015

Gandalf's Windows 10 PE x64

Sain työkseni asentaa Gandalf's Windows 10 PE x64 käyttöjärjestelmän tietokoneelle. Käyttis oli tikulla joka tuli opettajan mukana ulkomailta. Bootattuani koneen tikulta  vastaan tuli tälläinen näkymä.


Kuten huomaa tiettyjä ohjelmia on jo asennettu käyttöä varten. Suurin osa ohjelmista on tarkoitettu tietokoneen "huoltoa" varten esim. "PartitionGuru" jolla voi tyhjentää/formatoida kovalevyn osioita sekä luoda uusia osioita. Huomasin että tietyt toiminnot eivät toimineet ollenkaan, kuten esimerkiksi resoluution vaihtaminen ei onnistunut.

Etsin tikulta jokin sortin asennus ohjelmaa ja löysin sieltä .ISO kuvan jolla sai asennettua Windows 10 Home tai Pro 64-bittisen version. Itse PE versioista en löytänyt asennusohjelmaa, ja hyvästä syystä. Vähän tutkimisen jälkeen tajusin että "PE" on lyhenne sanoista Preinstallation Enviroment. Siis tämä ei ole oma käyttöjärjestelmänsä, vaan tällä PE versiolla valmistellaan tietokonetta oikean käyttöjärjestelmän asennusta varten ja tarvittaessa suoritetaan vaikkapa kovalevyn formatointi jos oikean käyttöjärjestelmän asennusohjelma ei anna siihen tilaisuutta. Tässä PE tilassa siis toiminnot ovat rajallisia. Asensin tikulta löytyvän Windows 10 käyttöjärjestelmän koneelle jokatapauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti